o fetita cu rochita

o fetita cu rochita
Karine Elena Lett

marți, 23 februarie 2010

Jocuri in masina...

:)
Karine de cand era bebe a "circulat" foarte mult, cu diferite mijloace de transport.Mereu a trebuit sa o "ocupam" cu ceva, plus ca noi am avut si "rau de masina" sau mai bine spus ...aproape de fiecare data cand luam masina pentru distante mai mari de jumatate de ora...voma! Si daca nu mancam nimic inainte de a pleca la drum!Chiar daca luam pastilute sau siropuri...Acum, cam de vreun an, ne-am mai linistit (dar nu zic hop, ca inca nu se stie...)
Bebe fiind, dormea cam de cand pornea motorul masinii si pana se oprea...Apoi am crescut(pe la 6 luni asa) si nu mai dormeam decat jumatate din drum...si tot asa...Iar acum, daca dormim o ora (din 4-5) e mare lucru...Ce facem restul timpului?
Pai, am inceput cu "teatrul de papusi" :)....adica aveam grija sa am cativa ursuleti cu mine si sa ma "zbengui" si sa fac pe personajele....La capatul drumului eram mai obosita decat soferul...Faimosul "teatru de papusi" a ramas si acum...doar ca acum e o adevarata "punere in scena" .Mama, tu esti personajul X, Oui Oui e Y, eu sunt Z si nu mai stiu cine V....Adica acum partea mea "creativa" e restransa. Ea e "the director" si tot ea e scenaristul...:) si actor.Eu am doar un rol secundar . :D
Uneori scap ieftin...ne jucam "Cine vede cele mai multe masini verzi?...sau alta culoare" .Alteori cantam(noi, sau dupa cd).
Jocul preferat in masina ramane "Clopotel". De pe la 2,5 ani jucam "Clopotel" si e usor si haios (sa vezi ce intrebari poate pune). La 2,5 ani abia reusea sa lege cuvintele ca sa puna intrebari, iar acum...:). Oricum, e clar ca nu pierde niciodata. Si cand era mai mica, pierdeam eu voit, dar ea vedea si ma imita(pierdea si ea intentionat)...Dezavantajul e ca il joci o data, de doua ori si gata...(Jocul consta in faptul ca unul pune intrebari si celalalt nu are voie sa raspunda decat prin "Clopotel")
Ne mai jucam si "jocul cu animale"(fiecare spune un animal fara a se repeta.Pierde cel ce repeta sau ramane blocat-nu mai stie animale sau daca ne plictisim, ne oprim.Jocul se poate complica jucand "animale domestice", "animale salbatice" etc...)
Nu mai stiu...Daca imi mai amintesc, mai adaug...Dar, daca cineva are alte "jocuri de masina" sa nu ezite, ca uneori sunt in pana...

Ne mai uitam si pe carti...dar cum suntem in miscare, prefer sa evit activitatea asta sau pe cea cu uitatul la desene animate.

Un comentariu:

  1. Ma bucur de existenta acestui blog, asa mai stiu si eu ceva despre voi.Ma bucur ca acum Karine este bine, e normal sa fie o fetita curajoasa, are cu cine sa semene.Imi place mult cum scrii, va citesc cu mult interes. Va pup pe amandoua:*:*

    RăspundețiȘtergere