o fetita cu rochita

o fetita cu rochita
Karine Elena Lett

marți, 9 februarie 2010

ce-i place Karinei...si ce nu...(mancare)

Bineinteles ca in 4 ani de zile am avut timp sa ne placa lucruri, apoi sa nu ne mai placa...apoi sa ne placa iar...
Acum,la 4 ani, marea si vesnica problema(care a inceput pe la un an si jumatate) e mancarea. :(...Nu ca nu ar manca...Daca i-as da pizza, carne(dar nu atoasa), peste , oua, branza, cereale, mezeluri, chestii picante,sandwichiuri(inclusiv McDonalds) ar manca zilnic fara nicio problema! Doar ca eu vreau sa manance si fructe si legume!Crude sau gatite...cum vrea, doar sa le manance...dar la capitolul asta stam prost de tot!Mancam doar salata de telina(cu sos alb) si foarte rar cate o foita de salata verde.De alte cruditati nu ne atingem.Desi la gradinita morcovii sunt buuuni "les carottes sont delicieuses a la cantine", acasa "sont dégueulasse"(dar nu stiu daca chiar mananca sau nu).
Piureul uneori il mancam, alteori nu...Mai pitesc cate o alta leguma in piure, dar o simte...Uneori reusesc sa o pacalesc sa manance, alteori nu.In trecut mancam cu placere mazare(mancarica cu cartof si sos de rosii sau simpla).Acum nu-i mai place(poate, poate o sa-i placa iar...) ; la fel si cu fasolea verde.Pastele in trecut erau marea ei placere, acum din cand in cand si doar tagliatele...
Anul trecut manca cu placere melci, anul asta nu s-a atins de ei...
Supa de galusti(doar zeama) ar manca mereu.Uneori supa crema de legume(dar sa fie verde!) si zeama de la ciorba de vacuta sau de perisoare.
Ca si desert...prajiturile cu crema nu ii plac.Ii plac cele simple gen chec,cozonac...brownie...de fapt orice e cu ciocolata...mousse au chocolat, fondant au chocolat, biscuiti cu ciocolata.Ciocolata simpla nu e moartea ei insa.Mananca putina(parerea mea) si prefera ciocolata neagra, flan si mai nou danette.Inghetata si vata pe bat ii plac mult, la fel ca si tot ce e sarat(biscuitei, sticks-uri).
Nutella adora!sub orice forma!(ma gandeam sa-i pun si pe legume, poate asa le mananca! :D) clatite, gaufre,tartine sau simpla cu lingurita!
La capitolul fructe acum stam binisor(a avut o perioada in care nu se atingea de niciun fruct, desi bebe fiind avea portia zilnica de minimum 3 fructe pasate). Mancam banane, mere(fara coaja si taiate bucati), mandarine si portocala.Compotul de mere,(pompotes) mere simple nu amestecate cu altceva, e zilnic si obligatoriu.Deci din ratia zilnica de 5 fructe si legume ajungem cu greu la 3 pe zi....
Mai nou mananca masline verzi(dar doar cu scobitoarea).Sper sa o tina.Un lucru bun e ca a inceput sa guste...inainte nu vroia nici macar sa guste.Zicea nu si gata!De cand cu gradinita o vad ca gusta...(eu ii pun in farfurie de toate, cate putin,cu mare grija sa nu se atinga felurile intre ele :D, iar ea mananca doar ce-i place)
La capitolul sucuri nu ne atingem de bauturi acidulate.Bea apa plata, suc de portocale, mere si ananas sau multifruct fara zahar adaugat si fara pulpa. Ciudat a fost ca a venit intr-o zi de la gradi si ne-a intrebat ce e aia "cola" :) si i-am spus.A zis ca ei nu-i place ca "inteapa". Sper sa nu-i placa vreoadata!
Si acum ma gandesc cu groaza ce-i dau de mancare diseara....:D
Am uitat!Laptele e sfant.Dimineata lapte cu cereale in castron si seara biberonul cu minimum 200ml lapte(simplu sau cu cereale, in functie de cat a mancat la masa de seara).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu