o fetita cu rochita

o fetita cu rochita
Karine Elena Lett

marți, 9 februarie 2010

Un nou "joc"

La capitolul "convinge fata sa manance!" sau "cum o fac sa faca ce vreau eu?" mereu a trebuit sa dau dovada de imaginatie...Micuta fiind, reuseam repede atragandu-i atentia spre altceva, jucandu-ma cu degetele, marionete sau facand pe clown-ul...Marindu-se, treaba a devenit mai complicata...O lingurita pentru buni, una pentru tata...buf, a fost demuuulttt si cu perioada scurta de viata.Cel mai bine mergea "pititea"(piteam cate un obiect si era concentrata sa-l gaseasca) si asa manca sau daca plangea o faceam sa rada facandu-ma ca pic :D. O perioada manca doar uitandu-se la tv si cu amenintarea ca daca nu mananca tot, opresc desenele, dar mi-am dat repede seama ca nu era solutia optima.Apoi a fost perioada cu" numar pana la 5" : ii spuneam ca daca nu face lucrul X, numar pana la 5 si urmeaza pedeapsa.Prima oara cand am pedepsit-o, in camera ei, a fost cam acum un an cred...Teribil! (mai mult pentru mine decat pentru ea, ca a trebuit sa nu cedez la plansetele ei)
Tot pe principiul "numar pana la 5", mai nou,(de vreo trei saptamani) avem un joc :) Daca face o "fapta buna" primeste o "inimioara rosie vesela", iar daca face o fapta rea, primeste o "fata trista albastra"....capodoperele fiind desenate pe o bucata de carton alb lipita pe peretele din bucatarie :). La 5 inimioare are o "rasplata"(un cadou sau o iesire undeva) si la 5 fete triste are o pedeapsa.Regula jocului mai e ca 3 inimioare valoreaza cat o fata trista(adica poate "taia" din fetele triste facand 3 fapte bune :D) hihi...si culmea! functioneaza!Nici nu trebuie sa insist!Spun doar:
"daca continui stii ce urmeaza, nu?" si raspunde singura
"o fata trista :( "
"Si chiar vrei o fata trista?"
"nu"....
Bineinteles ca pot fii folosite si "jumatati de masura"-adica in functie de gravitatea sau maretia faptei poate primi o jumatate de inimioara sau doar "niste ochi tristi"....si tot asa...iar daca se apropie vreo iesire pe undeva , inimioarele sunt puse mai cu usurinta :), ca sa poata veni "rasplata" :)
Si uite asa incerc sa o fac sa faca ce vreau eu...Am reusit chiar sa o fac sa se spele pe dinti seara(ca nu era chip) iar acum vine de la sine si fara nicio rasplata(inimioara vesela).Si cum ii cumparam mereu cate ceva...acum am motiv sa-i dau cadoul :) (astept 5 inimioare)
Adaptarea facuta la joc de Karine a fost sa-l punem si pe Pinocchio pe lista :). Si aici ea e stapana :) Ea decide cand ii dam fete triste sau inimioare vesele.... :)

2 comentarii:

  1. Ce idee buna. Esti fantastica Adriana!
    Multumim de povesti, sunt absolut adorabile. De fapt ar trebui sa ii multumim si Karinei :)
    Mona

    RăspundețiȘtergere
  2. :) multumim! De fapt ideea jocului a pornit de la un alt joc "adaptat"( fapta buna cruciulita verde, fapta réa cruciulita rosie si veneau una dupa alta)

    RăspundețiȘtergere